top of page

V zodpovednej spoločnosti platí ‘ži a nechaj žiť’!

Politik Ján Figeľ sa v krátkom videu vrátil k udalostiam minulého týždňa. Na jednej strane časť spoločnosti prejavila vzopätie a nadšenie pre ochranu života a kultúru života. Na druhej strane politici v parlamente prejavili veľmi veľa pokrytectva, keď neschváli ani jeden zo štyroch predložených zákonov, ktorý by sprísňoval interrupcie

Figeľ pripomína, že sme okrem pokrytectva niektorých politikov v parlamente mohli minulý týždeň vidieť v niektorých médiách aj zaujatosť a neobjektívnosť.

Ďalej sa však zamýšľa nad tým, v akej spoločnosti vlastne žijeme. “Existujú 3 typy spoločnosti: Zodpovedná, solidárna a iná.” Za tú inú si každý jeden z nás môže doplniť vlastný názov.

“V zodpovednej spoločnosti platí: ‘Ži a nechaj žiť’, v solidárnej sa hovorí: ‘Ži a pomáhaj žiť’, vysvetľuje a dodáva: “No a v tej tretej, tej inej, sa zvyčajne hovorí ‘ži, ako ti to vyhovuje a o druhých sa nestaraj’.”

Figeľ zároveň upozorňuje, že teraz je už len na nás, ako bude vyzerať Slovensko. A aj preto je dôležité zamyslieť sa nad tým, aké Slovensko vlastne chceme. Tá otázka je položená pre každého jedného z nás, ale odpoveď je už osobná.

“Každý z nás, by mal pomôcť tomu, aby Slovensko bolo dobrý miestom pre život. Keď zaznie Slovensko, aby to bolo spravodlivý štát a solidárna spoločnosť,” dodal na záver.

Latest - Najnovšie - Actualités
bottom of page